♥ Hej hur mår du? ♥

Läsförståelse och novell skrivande

Hejsan, min hjärna är tömd på information nu och jag orkar inte tänka mer, så det är sjukt skönt att det äntligen är över.
 
Denna veckan var det dags för Sv-nationella. I tisdags hade vi läsförståelse hela förmiddagen vilket gick helt okej. Först så fick vi läsa massa olika texter, bland annat utdrag ur böcker och insändare i femtio minuter för att sedan andas i tio minuter. Därefter var det dags för det jobbiga - att svara på frågorna. Vilket gick bättre än förväntat, vissa frågor var bara svåra att förstå och på andra så visste man inte om man svarat väl utvecklat.
 
Idag var det dags för de tre fruktade timmarna av skrivdelen. Vi fick välja mellan att skriva en insändare om bråk, en novell där ett djur ska vara betydelsefullt eller en debattartikel om övervakning. Jag valde att skriva novell av de anledningarna att det är något jag gillar och det enda jag känner mig bra på. Först satt jag och fick lite panik för att jag inte kom på någonting men sen kom ett par idéer och efter två timmar hade jag fått ihop till ett utkast.
 
Efter lite vegetarisk lasange var det dags igen, då jag läste igenom kladden och började renskriva. Vilket blev lite stressigt i slutet men jag hann skriva allt och jag är nöjd. Om det visar sig att novellen är bra kan jag kanske publicera den här på bloggen.. 
 
 
Innan jag börjar plugga igen kanske jag ska andas lite låtsas att jag sitter på en strand med len och varm sand som kramar om mina fötter. XOXO


Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kommer du tillbaka?

Em@il: (visas bara för mig)

Blogg/hemsida:

Skriv:

Trackback