♥ Hej hur mår du? ♥

Diagnos

Idag klockan åtta och fytiofem hade jag en planerad läkartid. Jag skulle få veta vad proverna visat - tyder min trötthet och andning vid intensiv fysiskt aktivitet på sköldkörteln eller på ett liten virus? Först kanske jag ska förklara att sköldkörtel är det organ som större delen av ämnesomsättningen i hela kroppen och har hand om bland annat hormoner. 
 
Det visade sig att jag led av en underfunktion i sköldkörtel. Hypotyreos. Alltså kroppen går på lågvarv och man har en lågämnesomsättning. Det är förklaringen till att jag alltid känner mig slö, har känt mig sjukt deprimerad på senaste tiden och haft svårt att koncentrera mig.
 
Men det  inte förklarar inte varför jag får svårt att andas när jag dansar. Vilken uppenbarligen beror på ansträngningsastma. Det är inte helt säkert eftersom jag inte gjort sådant test ännu men fick trots det en inhalator att andas in innan träning för att vidga luftrören.
 
Så det känns så skönt att allt nu att jag fått en diagnos och två läkemedel, Ett av det är ett  litet piller jag ska äta innan frukost vilken innebär att jag inte får äta kalcium-produkter till frukost för att det hindrar dess upptagningsförmåga. Vilken betyder att jag inte får äta varken keso, mjök eller turkisk yoghurt till gröten... Det är bara att tänka framåt att allt snart löser sig och snart kan jag dansa som jag vill igen!
 
 
 
 
Här är min medeciner, fast har levaxin i tjugofem mikrogram istället för femtio, använder ni någon av dessa medeciner? XOXO

Postat av: Skogsraah ☾

Vad skönt att få veta! :)

Svar: ja det var det verkligen! :)
Alice Knutas

2015-03-13 @ 17:17:19
URL: http://skogsraah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kommer du tillbaka?

Em@il: (visas bara för mig)

Blogg/hemsida:

Skriv:

Trackback